понедельник, 6 февраля 2017 г.

Рефлексія. Модуль перший

Сьогодні відбувся перший день  тренінгу із 10 версії програми Intel.
Спочатку, багато були стурбовані з приводу майбутньої програми «Що нас чекає? Чи справлюсь я? Чи не забула я набуті навички з останнього тренінгу Intel?»
Наш тренер, Людмила Михайлівна, налаштувала нас на активний робочий настрій. Спочатку ми намагались сформулювати свої цілі та очікування від майбутнього тренінгу. Як виявилось, це було не зовсім просто т. я. наши уявлення щодо формулювання цілей були далекі від конкретикі. Таким чином, в перший модуль увійшло методологічне питання «Що таке ціль?»
Виокремивши готовні категорії мети тренінгу «Конкретність! Достижимість! Вимірюваність» ми не тільки сформолювали по черзі свої очікування, але й активно їх обговорили. Винкли лише деякі сумніви т.я. ми ще не знали програму і складові модулі майбутньої програми.
У другій частині заняття ми почали працювати з електронним посібником і вже переглянули стислий огляд програми. Це дозволило ще більш конкретизувати поставлені цілі, додали перелік питань, які будуть найбільш цікавими та питання, які могли б викликати проблеми та занепокоєння.
Після ознайомлення із сайтом Intel «Навчання для майбутнього» ми заповнили анкету щодо наших професійних компетенцій, наскільки вільно володіємо інструментами ІКТ та використовуємо їх в навчальному процесі.
Також, в перший модуль нашого тренінгу входила створення структури майбутнього портфоліо, над яким вже почали працювати.
Дуже цікавими біли коментарі нашего тренера по ходу вивчення нового матеріалу, яким чином дану інформацію доносити до вчителів, коли ми самі будемо тренерами. 
Загалом, на першому занятті панувала дружня атмосфера, завдяки тому, що більшість учасників вільно володіли компютерними технологіями і вже були знайомі із особливостями проведення тренінгів, всі завдання виконували швидко.


Комментариев нет:

Отправить комментарий